A magyarok az önrendelkező, szabad nemzetek decentralizált Európáját védik.

Gerhard Papke, a Német Szabaddemokrata Párt (FDP) volt tartományi képviselője nyilatkozott a Hungary Today hírportálnak a német ipart ért nyomásgyakorlásról. A Német-Magyar Társaság elnöke szerint Magyarországra vágyakozva tekintenek országában, mivel ez egy olyan világ, amely Nyugat-Európában már elveszett.

Papke kifejtette, a németek évek óta próbálják a nemzetüket negatívan beállítani, de a gyűlölködő nacionalizmus és a kozmopolita nemzettudat egészen más dolog! A németországi baloldali pártok szándékosan elmossák ezt a különbséget, és mindenkit, aki vállalja hazáját, jobboldali radikalizmussal vádolnak. Ez is magyarázza a berlini és brüsszeli félelmet Orbán Viktortól, mondta a volt FDP politikus.

Gerhard Papke hozzátette, a magyarok az önrendelkező, szabad nemzetek decentralizált Európáját védik. Nem akarják, hogy egy szuperállam mondja meg nekik, hogyan neveljék a gyermekeiket.

Mindez kihívást jelent az ideológusok hatalmi igényével szemben, akik Brüsszelben akarják Európát a saját irányvonalukba kényszeríteni.

Felháborító, hogy egyes német politikusok, mint például Katarina Barley, óva intenek a magyarországi beruházásoktól, mondta Papke. A német vállalatoknak pozitív tapasztalataik vannak Magyarországon, és ez a szoros gazdasági együttműködés stabil alapja a német–magyar barátságnak. A két országból származó emberek nap mint nap dolgoznak együtt, és megtanulják egymást megbecsülni. Ez teszi őket ellenállóvá a gyűlöletszlogenekkel szemben, vélekedett Gerhard Papke.

Magyar Nemzet

Kiemelt kép: Mandiner / Földházi Árpád