Tiltakozó aláírásgyűjtéssel akarja kikényszeríteni a bontást a lakosság, a baloldali önkormányzat által építtetett óriási napvitorla cölöpök köszönőviszonyban sincsenek azzal, ami a korábbi látványterveken szerepelt.

Lakossági felháborodást keltett a baloldali önkormányzat óbudai Pethe Ferenc téri fejlesztése. A lakosság azt hitte, impozáns cölöpök tartják majd a színes napvitorlákat, de Kiss László baloldali polgármester látványterve csalóka volt, a valóság pedig kiábrándító – számol be az esetről a Metropol.

A szükséges pénzt Kaszásdűlő központi terének fejlesztéséhez még a Bús Balázs vezette önkormányzat szerezte meg pályázat útján a Tarlós István vezette fővárostól. Miután dr. Kiss László hatalomra került, a téren megállt az idő. Nemhogy fejlődés nem volt évekig, de állandó lezárások keserítették meg a lakosság mindennapjait. Ezt még valahogyan elviselték a helyiek, sőt örültek is annak, hogy végre Kissék most befejezik a tér felújítását. Így alakult, hogy azután 700 millióból a baloldali városvezetésnek sikerült megszüntetni a tér tágas, világos hangulatát. A látványtervekkel csúnyán átverték a lakosságot. Ezen a vázszerkezet –amely a kifeszített napvitorlákat tartja majd–, köszönőviszonyban sincs a ténylegesen felállított hatalmas vascsövekkel.

A fekete csőerdő tönkrevágta a teret

A lakosság szerint a vastag, fekete vascsövek beszűkítik a teret és elveszik a helyet a gyalogosok elől is. Annyira tönkreteszi a korábbi sétálóutcát, hogy a téren többé nem lehet majd rendezvényeket tartani, pedig ezt a helyiek nagyon kedvelték. A téma robbantotta a netet, egy kommentelő például azt állította, hogy már jóval korábban jelezte a problémát a polgármesternek, azonban a szokásos cinikus választ kapta csak, hogy a véleményét nyugodtan tartsa meg magának, rajta kívül senkit sem zavar a tér új arculata.

A baloldali önkormányzat szerint, a lakosság a hibás

Newman Tímea, az önkormányzat szaktanácsadója reagált a hozzászólásokra. Ő egyébként nemcsak Kiss László, hanem a téren irodával rendelkező Szabó Tímea kampányainak is rendszeres résztvevője. Newman a lakókat hibáztatta a kialakult helyzetért, szerinte ugyanis nem voltak hajlandók nagy számban részt venni a meghirdetett egyeztetéseken.

Ha a lakosság kicsit figyelt volna a felhívásainkra, nem utólag panaszkodnának!

– írta nagyképűen.

Fotó: Markovics Gábor / metropol.hu