A kalapácsvető Halász Bence bejutott a döntőbe a budapesti atlétikai világbajnokság nyitónapján.

A vb-bronzérmes és Eb-második versenyző az első csoportban első kísérletével túldobta a 77 méteres selejtező szintet, a kalapács 78,13 méternél ért földet. A szombathelyi nehézatlétának így többet nem kellett dobnia, már készülhet a vasárnapi fináléra, ahol a legjobb 12 folytathatja.

„Nagyon stresszes volt az egész. Már igazából tegnap este elkezdtem izgulni sajnos, de aztán szépen fokozatosan elmúlt”

– mondta magyar újságíróknak a dobó.

„Az, hogy hányszor hallottam, hogy hajrá Bence, hajrá magyarok, amikor bejöttem a stadionba, az megszámlálhatatlan volt. Azt nem lehet megmondani, hogy mennyit vesz ki egy ilyen selejtező az emberből, de az biztos, hogy nem lehet ellazsálni. Természetesen ebben azért nagyon sok minden van még. Nagyon izgulós volt, meg reggel is volt, és délután alapból jobb teljesítményre képes az ember. De megvan és ez a lényeg.”

A kalapácsvetés másik két magyar indulója, Rába Dániel és Varga Donát a selejtező B csoportjában szerepel.

Nézzük, milyen eséllyel indulnak hazánk sportolói az atlétikai világbajnokságon!

Halász Bence több okból is örül, hogy első dobásra összejött a döntő

Az M4 Sportnak elmondta, a nagy pára és meleg miatt fontos volt, hogy a lehető legkevesebb időt töltsön a dobókörben a selejtezőben, illetve kiemelte, nagy nyomás van rajta és ez nem kevés idegeskedéssel jár, de ennek ellenére is jól teljesített.

M4Sport/MTI

Kiemelt kép: A későbbi harmadik helyezett Halász Bence a férfi kalapácsvetés döntőjében a Gyulai István Memorial nemzetközi atlétikai versenyen Székesfehérváron 2023. július 18-án. MTI/Vasvári Tamás