A politikus szerint még soha senki nem élt jobban azért, mert O1G-t kiabált.

A Hit Rádió legfrissebb adásában Ungár Péter, a Lehet Más a Politika társelnöke, frakcióvezetője, EP-listavezetője volt Király Tamás vendége, akivel az európai parlamenti választásokról, az LMP önkormányzati terveiről, az édesanyjával zajló orosz-ukrán vitáiról, valamint nemzetközi és hazai kérdésekről is beszélgettek.

Ungár rögtön az elején elmondta, hogy Orbán adriai nyaralása nem befolyásolja sem az LMP, sem a saját politikai megítélését. Szerinte amikor az

„LMP tétmeccsen szerepel, és politikai állítást fogalmaz meg, akkor mindig jön ez a Fidesz-csicska vád az ellenzék hisztérikus részéről”.

A politikus szerint a vádaskodás azért van, mert az könnyebb, mint érveket megfogalmazni.

A belpolitikai helyzetről, és az ellenzék jövőképnélküliségéről elmondta, hogy „a 2022-es országgyűlési választáson a gazdag választókerületekben fordított az ellenzék, miközben több lakótelepen pedig veszített”.

„Tehát azt mondani, hogy a jelenlegi ellenzéki politikai képes arra, hogy ezen egzisztenciális dühöt megjelenítse, az egy nettó hazugság”

– fogalmazott. Meglátása szerint olyan komoly ügyek, mint a lakhatás kérdése, háttérbe kerülnek,

a folyamatos picsogás és gyűlölet ezeket takarja ki”.

Szerinte attól még soha senkinek nem lett egzisztenciálisan jobb, hogy sokan elmondták, hogy O1G. Úgy véli, a legtöbb ellenzéki párt az emberek gyűlöletére építve próbál meg politikát csinálni.

Ungár szerint azonban nem fogják elhinni az ellenzéknek az emberek, hogy meg tudják oldani a problémákat, ha nem tudnak komolyan beszélni arról, hogy mik okozzák a problémákat.

„Orbán Viktor azt mondja, az infláció oka a háború, a hisztiellenzék pedig azt mondja, hogy az infláció oka Orbán Viktor”

– fogalmazott.

Kiemelt kép: Mandiner/Ficsor Márton