Amikor  egy olyan személytől kapunk tanácsot, aki sikereket ért el az életében, mindig erősebbnek érezzük magunkat.

Az amerikai színész köztudottan Istenhívő, ezért megkérték, hogy mondjon néhány szót egy egyetemi évzáró ünnepségén az USA-ban. Ő így fogalmazott:

„Mindenben, amit csinálunk, az Istent kell az első helyre helyezzük. Mindenem amim van, minden amit sikerült elérnem az életben, a sikereim, az életem, Istennek köszönhetem. Minden az Isten irgalmából van. 40 évvel ezelőtt fejeztem be az egyetemet, az osztályzataim egyáltalán nem voltak elragadóak. Ültem az anyám üzletében, a tükörbe néztem és azon gondoltam, mit kezdjek az életemmel. A nagymamám, aki nyugodtan üldögélt egy széken, mosolygott, majd szép nyugodtan azt mondta, sokra viszed az életben, megismernek majd az emberek és számos ember életét megváltoztathatod, nem kell mást csinálj, csak hinned kell Istenben.”

Aztán így folytatta:

„Megismertek az emberek, lehet, hogy életeket változtattam meg, de nem ez a fontos; a fontos az, hogy amit a nagymamám mondott az velem maradt. Segített, megkaptam az útba igazítást.

Lehet, hogy nem voltam mindig Isten mellett, de Isten mindig velem volt. Mindenben amit csináltok, helyezzétek az első helyre Istent.

Merjetek nagyot álmodni, tanuljatok és tűzzetek ki célokat. Az álmok célok nélkül csak álmok maradnak, célok nélkül csak a szomorúságot táplálják. Legyen célotok, életcél, napi és heti cél. Én megpróbálok minden napra egy célt kitűzni, néha az a célom, hogy ne szidjak naponta valakit. Fontos, hogy legyen célunk azért, hogy fegyelmezettek legyünk.”

Ezután a fegyelemre is kitért a kétszeresen Oscar-díjas színész:

„Fegyelem nélkül nem érjük el a célunkat, a nehéz munka, a hibák és azok a dolgok amiket tanulunk, gyümölcsöt teremnek. A sikeres emberek  azért sikeresek, mert dolgoznak, fegyelmezettek, de hibáznak is.

Ha nem hibázol, akkor nem tudod, hogyan kell a dolgaid jobbá tenni.

Ne keverjétek össze a mozgást a haladással. Ha nem állunk egy helyben az még nem jelenti azt, hogy haladunk is. Ha körbe – körbe szaladunk, akkor nem jutunk sehová, igaz? Jegyezzétek meg, soha nem fogtok látni egy teherautót személyes dolgokkal felpakolva, a halottaskocsi mögött, úton a temetőbe. Nem az a fontos, hogy mennyid és mid van, hanem az, hogy mit csinálsz azzal amid van.”

Befejezésül adott egy-két jó tanácsot a hallgatóságának:

„Este mielőtt lefeküdni készültök, mielőtt imádkoznátok, tegyétek a papucsotokat az ágyatok alá, mert akkor amikor felébredtek és lehajoltok, tudjátok megköszönni Istennek azt, hogy ismét kaptatok egy napot arra, hogy jó dolgokat vigyetek véghez. Emberek, tegyétek az első helyre Istent minden nap!”

Forrás: filmezzunk.hu

Kiemelt kép: AP