Minden budapesti és vidéki üzletét zárva tartja idén december 24-én a Libri. Az ország piacvezető könyvkereskedője ezzel egy példaértékű kezdeményezéshez csatlakozik, és a karácsony előtti utolsó vasárnapon szabadnapot biztosít munkatársai számára, hogy nyugodtabban ünnepelhessenek családjuk körében.

„A kereskedelemben, és így természetesen a könyvpiacon is, a karácsonyt megelőző egy-két hónap az, ami a legnagyobb forgalmat hozza, így nagy a terhelés ilyenkor a munkatársakon” – idézi a cég közleménye Kovács Péter vezérigazgatót.

– A Libri kiemelten figyel a kollégák szellemi feltöltődésére. Könyveket értékesítő, vagyis vásárlóinknak minőségi időtöltést kínáló cégként nem is tehetnénk másként.

A december 24-ét megelőző időszakban természetesen a megszokott nyitvatartással várják a Libri boltok a vásárlókat, az olvasnivalók beszerzésére pedig online is van lehetőség. A könyvkereskedő arra kéri az olvasókat, hogy időben tervezzék be vásárlásaikat ahhoz, hogy biztosan megérkezzenek a karácsonyi ajándékok a fa alá.

Mint megírtuk, már számos más magyarországi üzletlánc döntött úgy, hogy csatlakoznak a CÖF és az Egyenlő.hu szakszervezet felhívásához és szenteste napján zárva tartanak. Elsőként a Lidl indította meg a sort, december 24-én minden üzletét zárva tartja, majd nem sokkal később csatlakozott a Rossmann, a Penny és a Mountex is. Legutóbb az OBI és az XXXLutz tudatta, hogy zárva tartják a boltokat, ezen felül a Diego bútoráruház is jelezte, nem nyitnak ki, ráadásul ők az év utolsó napján is zárva tartanak.

Borítókép: Balogh Zoltán / MTI