Újabb provokációt hajtott végre az Európai Parlament, amely a korrupt Eva Kaili helyére egy militáns LMBTQ-aktivistát választott alelnöknek. A luxemburgi szocialista, Marc Angel élen járt Magyarország elítélésében a gyermekvédelmi törvény miatt és folyamatosan kampányol azért, hogy az iskolákban minél korábban kezdjék el a gyerekek oktatását a transz- és gender identitásokról.

A korrupciós bűncselekmények vádja miatt leváltott Eva Kaili helyére egy szélsőséges LMBTQ-aktivistát választott alelnöknek az Európa Parlament (EP) baloldali többsége. Marc Angel évek óta gyűlöli Magyarországot, mert hazánk nemet mondott az erőszakos LMBTQ-lobbira.

A luxemburgi szocialista képviselő kifejezetten büszke arra,hogy az EP-LMBTQ csoportjának vezetésével élen jár a magyar és a lengyel gyermekvédelmi intézkedések elleni brüsszeli nyomásgyakorlásban. Örömét fejezte ki, amikor az Európai Bizottság bejelentette a kötelezettségszegési eljárást Magyarország és Lengyelország ellen is.

Barátja az elítélt bosszúpornós

Marc Angel társelnöke az EP-LMBTQ csoportjának, amely a vezetésével többször is Magyarország megbüntetésére szólított fel a gyermekvédelmi törvény miatt. A baloldali politikus a Facebook-oldala alapján jó barátságot ápol a bosszúpornós Cyrus Engererrel, aki szintén tagja az LMBTQ-csoportnak, és javaslattevője volt a Magyarországot elítélő EP-határozattervezetnek még 2021 nyarán. A máltai Munkáspárt brüsszeli képviselőjét korábban két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság, miután lejárató szándékkal pornográf felvételeket terjesztett a volt férfi partneréről, aki szakított vele.

Nyomást gyakoroltak a Bizottságra

Amikor a Bizottság eljárást indított a magyar gyermekvédelmi törvény miatt, valamint a lengyelek ellen szintén egy hasonló ügyben, Marc Angel úgy nyilatkozott, az LMBTI csoportjuk élen járt az ügyben, és nyomást gyakoroltak a Bizottságra, hogy járjon el ezekben az ügyekben.

Írásaiban is többször támadta a gyermekvédelmi törvényt és örömét fejezte ki, hogy az Európai Bizottság végül bejelentette a kötelezettségszegési eljárást Magyarország és Lengyelország ellen is ebben a kérdésben.

A Népszavának adott interjúban 2021 decemberében úgy fogalmazott: „Igaz, a dolgok lassan mennek, de fenntartjuk a nyomást, egy hónappal ezelőtt a LIBE – a parlament állampolgári jogi bizottságának delegációja látogatott el Magyarországra, és az Európai Parlament egy héten belül elfogadja a jelentésüket. Mindemellett várhatóan hamarosan ismét összeülnek a tagállamok európai ügyekért felelős miniszterei, hogy megvitassák a magyar és lengyel jogállamiságot fenyegető veszélyeket a hetes cikkely szerinti eljárás keretében. A parlament nyomást helyez a Bizottságra, hogy cselekedjék ezekben kérdésekben.

Angel szerint nagyon korán el kell kezdeni az LMBTQ oktatását a gyerekeknek

Az EP elnökkel közösen adott nagy interjúban azt nyilatkozta, rendkívül fontos az LMBTQ-val kapcsolatos oktatás kérdése az iskolákban, valamennyi tagállamban, hogy átfogó képet kapjanak a transz- és gender identitásokról és az interszexualitásról. Szerinte mindezt valamennyi korosztály számára elérhetővé kell tenni, nagyon korán el kell kezdeni az LMBTQ-kérdések oktatását az iskolákban.

Egy Facebook-bejegyzésében a magyar gyermekvédelmi törvényt kritizálva azzal hencegett, hogy a luxemburgi RTL-nek készített videót a Pride felvonulásról, amit kifejezetten gyerekeknek szóló hírműsorban fognak levetíteni.

A luxemburgi politikus-aktivista nagy eredménynek tartja, hogy az EP LMBTQ-zónának nyilvánította az Európai Uniót, ami szerinte erős üzenet Lengyelországnak és Magyarországnak. Angel ügyel arra, hogy külső megjelenésével is folyamatosan népszerűsítse a szivárványos ideológiát: transzvesztitákat és transzneműeket (vagyis azokat akik műtéteket végeztettek magukon) kiemelő LMBTQ zászlóját szinte mindenhová magával viszi, sőt abba szokott beöltözni, más LMBTQ kiegészítőkkel.

Origo