A fiatal korosztály sokszor nem gondol a jövőjére vagy tetteinek következményeire, ezért szükség van a Biblia iránymutatására, amit a mai fiatalok nyelvére le kell fordítani, ezt végzi el a szeretetszolgálat új, Uspace nevű platformja. 

Itt olyan fontos kérdéseket tudnak a fiatalok megvitatni, mint a párkeresés, a gyermekvállalás és az iskolai problémák, amelyekre keresztény tanítások alkalmazásával igyekeznek választ adni – hangsúlyozta Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára a Katolikus Szeretetszolgálat új online felületről tartott sajtóeseményen.

– Az új virtuális platformokon a fiatalokat leginkább érdeklő problémákra elismert szakemberek és maguk a fiatalok együtt igyekeznek válaszokat találni – jelentette ki Vajda Norbert, a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója. Szerinte

a Uspace tabudöntögető projekt, és ezzel hoz valami újat, amiről eddig nem esett szó, mert egy hiánypótló, közösségformáló, tizenévesek számára készült online platformként működik.

Célja a tudás átadása, valamint a közösségteremtés, ahol videókat és podcastokat gyártanak. Kiemelte: az oldal szerkesztői is fiatalok, nyitottak, toleránsak és „kereszténységükben megingathatatlanok”.

Marton Zsolt váci megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke a portál hiánypótló szerepét emelte ki. Mint mondta, a katolikusoknak inkább a felnőttek nyelvén szóló médiafelületei vannak, a fiatalok életkérdéseivel eddig még nem foglalkoztak annyit. Kitért arra is, hogy az egyház óriási felelőssége a fiatalok, azaz a jövő megszólítása. A püspök úgy fogalmazott:

állandóan online vagyunk, frissnek kell lenni, reagálni kell, erre pedig a fiatalok a legalkalmasabbak.

Marton Zsolt Ferenc pápát idézte, aki szerint

az egyháznak szüksége van a fiatalok lendületére, hitére.

Forrás: Magyar Nemzet

Borítókép: fiatalokat megszólító online felületeket mutat be a Katolikus Szeretetszolgálat sajtónyilvános kerekasztal-beszélgetésen (Fotó: Magyar Nemzet / Havran Zoltán)