Az Amerikai Egyesült Államok és a világ egyik legnagyobb példányszámú napilapja, a USA Today kihirdette, kit részesít „Az év nője” idei kitüntetésében,

EZ PEDIG NEM MÁS, MINT LEIGH FINKE, MINNESOTA ÁLLAM TRANSZNEMŰ KÉPVISELŐJE.

A női jelöltek esélyét a győzelemtől tehát ebben a versenyben (is) egy férfi vette el.

Leigh Finke demokrata állami képviselő az első nyíltan transznemű személy, akit beválasztottak a minnesotai törvényhozásba. Finke-t úgy választották „Az év nőjének” Minnesotában, hogy kevesebb mint három hónapig volt hivatalban.

A listán egyébként Michelle Obama is szerepelt. A véletlenül sem részrehajló, „független-objektív” testület alaposan megvitatta a döntést, és azzal érveltek:

A médiadíjaknak már sokkal nagyobb politikai jelentőségük van, mint az egyéni teljesítménynek vagy képességeknek

A USA Today döntése és érvelése tökéletesen megmutatja, miért iszonyúan káros ez a részrehajló, kvótákat előtérbe helyező gondolkodás, és azt is, milyen őrületbe fordult át az ügyeket és egyéni sorsokat felhasználó identitáspolitika.

Azt gondolhattuk, hogy a baloldal és a szélsőségesen liberális gondolkodású identitáspolitizáló csoportok által uralt közéleti díjakból csak a konzervatív, hagyományos értékeket képviselő nőket közösítik ki kvótaalapon, de mára már ez sem igaz.

A PROGRESSZIÓ SZINTET LÉPETT, VAGY HA ÚGY TETSZIK, INKÁBB SZINTEKET LÉPETT VISSZA.

A baloldalnak köszönhetően a nők esélyeit a győzelemre már a nők között kihirdetett versenyekben is a férfiak veszik el. Biztos, hogy ebben a „Szép Új Világban” akarunk élni?

Forrás: 888.hu/Origo

Kiemelt kép: AP