Megdöbbentő a hír, hogy szintet lép az őrület Kanadában – kisgyerekek számára is engedélyeznék a keménydrogok használatát.

Kokain, heroin, ecstasy – többek közt ezeket a kábítószereket is mennyiségi- és korhatár-korlátozás nélkül dekriminalizálnák Torontóban. Az erre vonatkozó törvényjavaslatot a Drogkutató Intézet találta meg a nemzetközi drogpolitikai helyzetet monitorozva. Az említett javaslat még a Brit Columbia tartományban januárban életbe lépett törvénymódosításnál is engedékenyebb a droghasználatra vonatkozóan.

Toronto önkormányzata ugyanis azt kéri az egészségügyi minisztériumtól, hogy a városban  korhatár- és mennyiségkorlátozás nélkül engedélyezzék a kemény drogok használatát és birtoklását.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy kisgyerekkortól kezdve engedélyezett lenne a legkeményebb drogok használata. De a javaslat még itt sem áll meg, a cél, hogy az összes személyes használatra szánt kábítószert dekriminalizálják.

A törekvés úgy tűnik kormányzati szinten is támogatásra talált. A baloldali-liberális egészségügyi miniszter ugyanis pozitívan nyilatkozott a torontói városvezetés kezdeményezéséről. Dr. Eileen de Villa úgy fogalmazott. „Egészségügyi és emberi jogi problémáról beszélünk, amelyet nem büntetőjogi megközelítéssel kellene kezelni. Ezért követjük ezt az irányt.”

Ozsváth Kálmán, a Drogkutató Intézet drogpolitikai igazgatója a Magyar Nemzet megkeresésére úgy fogalmazott,

„Ezek a drogliberalizációs törekvések Európára nézve is nagyon komoly veszélyt jelenthetnek. Egy veszélyes trend tapasztalható, amely úgy tűnik kontinensünkön is megjelent. Elég a baloldali német kormány törekvéseire gondolni, amely 2024-re a marihuána egészségügyi- és rekreációs célú felhasználásának legalizálását célozzák.”

Ozsváth Kálmán úgy véli, amennyiben Németország a drogliberalizáció útjára lép, az egy veszélyes precedenst jelenthet Európában, amelyet követően bárki joggal tenné fel a kérdést, hogy a többi tagállam miért nem fogad el ilyen intézkedéseket. Szerinte Németország az unió egyik legbefolyásosabb államaként könnyedén lobbizhatna az efféle törekvések kiterjesztéséért.

Az igazgató úgy látja, a keménydrogok dekriminalizációja beláthatatlan következményekkel járhat, veszélyes az egyénre, a családra és a teljes nemzetre nézve. „A torontói javaslat ezért ép ésszel nem magyarázható.”

– teszi hozzá Ozsváth, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy amennyiben a elfogadják a módosítást, a torontói fiatalok előbb fogyaszthatnak majd „legálisan” heroint és kokaint, mint mondjuk sört, vagy bort.

Az alkoholfogyasztás ugyanis Torontóban 19 éves kor alatt tiltott.

Civikel Info: Mintha tényleg pusztulásra készülne a világ. Egy utolsó nagy kábult táncra, ahol csak egy nap az élet. A háborús fenyegetések árnyékában az emberek és helyenként a kormányok kivetkőznek magukból, teljesen elveszítik identitásukat, a hamis azonosság-tudatra mozgalmak szerveződnek, politikai erővé válnak és megütköznek a normalitást és a hagyományokat szem előtt tartó világgal.

Mintha a barbárság készülne újra ráhozni a frászt a civilizált Rómára, fenyegetnek a Nyugat alkonyának árnyai. Az LMBTQ, a woke, a BLM, az antifák, de a nácik is egyre erősebb és egyre őrültebb igényekkel lépnek fel, gyakran erőszakosan és gátlástalanul. A globalisták pedig a színesedés szellemében támogatják a multikultit és az identitás-váltásokat, a migrációt, mert nyilván egy látszólag diverzifikált, valójában az ötödik sugárútról irányított kormányzásra törekszenek.

A nagy világvallások: a kereszténység, az iszlám, a buddhizmus, vagy a hinduk – a szélsőségeket persze leszámítva – egy erős lelki-szellemi közösséget képviselnek. Van istenük, térdet tudnak hajtani előtte, közös imákkal, énekekkel, rituálékkal készülnek a vele való találkozásra, miközben ők maguk is boldogan nyugtázzák: a Mindenható családjához tartoznak.

Akik azt állítják, hogy a „nagy narratívák” ideje lejárt, a posztmodernek prédikátorai hazudnak és egyetlen céljuk, hogy megfosszák az emberiséget attól az érzéstől, hogy ők nem számkivetettek, hanem a kegyelem gyermekei. Nem a halott Isten árvái, hanem a befogadó és gyámolító szeretet áldásának hívei.

Nincs szükségük arra, hogy nemet váltsanak, hogy újrateremtsék önmagukat, hogy erőszakos és ártalmas bandákkal sodródjanak hamis, modernkedő áramlatok mentén, hogy drogokkal szélesítsék a tudatállapotok szivárványát, hanem a kijelölt sorsot hordozó, az életet büszkén, de alázattal viselő, a történelmüket ismerő Istentől áldott közösségre, hitre, családra, nemzetre vágynak.

Az emberi sors számukra nem kaland, hanem küldetés!

Forrás: Mandiner

Kiemelt kép: drogproblemak.hu