Soros György eddigi munkássága alapján nem tűnik túlzásnak, hogy ő a szemfényvesztés nagymestere. Megüzeni a világnak, hogy Európából, és így Magyarországról is kivonul (ezzel elismerte, hogy itt van és volt). Persze ez csak a látszat. Pénzgurutól a kijelentést látva elkezdhetünk hátsó szándékairól elmélkedni.

Az általa elérendő célok nem fognak változni, legfeljebb a megvalósítás taktikája lesz más. Miért is hagyná félbe megálmodott elképzeléseit:

• a demokráciaexportot
• Európa lakosságának kicserélését
• a globalizáció eszmerendszerének nyílt társadalmakban elültetett, gondozást igénylő felügyeletét?

Európa lakóinak többsége előtt azonban nyitott könyv tevékenysége, és hátrányokat okozó szorgoskodása. Jól gondolkodik az élemedett politika-csináló.

A Soros gépezet csapágyai közül az Európai uniós parlamenti választások után sokan kiesnek, és bár akik esetleg maradnak, azok is rozsdássá válva olajozásra szorulnak. Új szereplőkre van szükség, akik a zöldhasúért mindenre kaphatók, csakúgy, mint elődjeik, ha a választások után maradnak, kiválóan fogják átörökíteni a bevált fogásokat.

Magyarországon civil látásunk egyre élesebbé válik. Ezt segítették a 2023-as választások, ahol is a Soros-féle módszereket számba vehettük.

A dollárbaloldal pártjai és a velük masírozó NGO-k, a bejelentés hatására felvették a tragika szerepét. Valószínűleg Gyuri bácsi tanácsolta nekik, hogy mutassák meg, nélküle nehéz helyzetbe kerültek. Ez elég lesz egy álságos tűzszünetre.

Az Európai uniós és a magyarországi 2024-es választásokat figyelembe véve már láthatjuk, hogy az ellenzéki munkálatok támogatására a pénz spájzolva van. Az uniós kettős mérce szerinti, civileknek szóló pályázatok kiírásra kerülnek. A pályázati sztaniolpapírba csomagolt milliárdok feladója már nem Soros György lesz. Természetesen azért vannak olyan külföldi adománygyűjtők, akiken keresztül névtelenül, a számonkérhetés kizárásával továbbra is érkezhetnek a dollármilliárdok.

Remélhetőleg a vizsgálatokat végző, a törvények betartatásán működő szerveknél a górcső már élesre lesz állítva.

A civilséget felvállalóknak olyan pályára kell lépniük, ahol a futball-labdába sem lehet elrejteni a külföldi beavatkozásokat segítő, országromboló szennyes bankókat.

Egyelőre az látható, hogy a magyarországi nemzeti hagyományokat tisztelő és követő közösségek jól állnak, a civil szféra hazai támogatásai és a hozzá csatlakozó önerő biztos társadalmi támogatásra utal.

II. János Pál szavaira gondolva, akik jó úton járnak, nem kell, hogy féljenek. Szabadon tehetik dolgukat.