84 éves korában elhunyt Pap Éva Jászai Mari-díjas színművész. A művésznő halálhírét családja kérésére nem hozták nyilvánosságra, pedig a tragikus esemény már július 23-án bekövetkezett. Most a Madách Színház tett közzé bejegyzést a szomorú hírről.

Pap Éva 18 évesen, 1957-ben kezdett tanulni a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, ahol 1961-ben végzett. Ezt követően a Szegedi Nemzeti Színházhoz, majd hamarosan a budapesti Nemzeti Színházhoz került. 1966-ban átszerződött a Vígszínházba. 1982-ben újra a Szegedi Nemzeti Színház művésze lett, majd a következő évben Zalaegerszegre szerződött a Hevesi Sándor Színház társulatába. Két év elteltével, 1985-től a kecskeméti Katona József Színházban játszott, 1987-től pedig a nyíregyházai Móricz Zsigmond Színház tagja lett. 1994 és 2003 között a Madách Színház társulatához tartozott.

Legjelentősebb szerepét Németh László Széchenyi című drámájában játszotta, amelyben Crescenitát alakította, de számos műben szerepelt. A színésznőt sok magyar filmben is láthatta a közönség; Keleti Márton, Makk Károly és Fábri Zoltán műveinek is rendszeres szereplője volt – olvasható a Madách Színház Facebook-bejegyzésében. Legjelentősebb filmjei között volt az 1966-os Egy magyar nábob és az 1971-es Szindbád.

Borítókép: Jelenet egy tévéfilmből, Pap Éva és Körmendi János színművészek (Fotó: Fortepan)

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: MTVA