Több, mint 4 millió forintos négyzetméteráron vásárolt magának egy Bimbó úti villát a Dobrev-Gyurcsány páros.

A Gyurcsány házaspár komoly ingatlanvásárlási ügyletbe kezdett, amelynek során egy félmilliárd forintos előleget is kifizettek – írta meg a Magyar Nemzet.

A lap által hivatkozott tulajdoni lap alapján Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára és Apró Piroska (Dobrev édesanyja) egy új építésű, páratlan adottságú luxusingatlant vásárolt a Rózsadombon, pontosabban:

a nyilvántartási adatok január végi kiértékelése szerint tulajdonjogot szereztek. A mesés ingatlan a főváros második kerületének legdrágább részén, a Bimbó úton található.

Büszkén bemutatjuk a legújabb rózsadombi luxus lakóházunkat, a Rózsadomb Villát. A szóban forgó lakás kertkapcsolatos, mégis zavartalan panorámás a Lánchídra, a Szent István-bazilikára, a Halászbástyára, a Mátyás-templomra, illetve a XII. kerületi hegyvidékre is. A lakás előtt és mellett elterülő, mintegy kétszáz négyzetméteres kertrész a lakás kizárólagos használatába kerül

– olvasható a hirdetésben, amire a portál hivatkozik.

Íme, a részletek!

Az ingatlan egy 2150 négyzetméteres telken helyezik el a Rózsadomb egyik nyugodt és csendes utcájában, a Felvinci út és a Bimbó út között. A telek bejáratai a Bimbó út 80. és a Tulipán utca 21. szám alatt találhatók, így az ingatlant két oldalról is könnyen megközelíthető. Az örökpanorámás rózsadombi épület az akkori árfolyamon számolva

 4,31 milliós négyzetméteráron kerülhetett értékesítésre.

Ha a Rózsadomb Villaparkot nem számítanánk, új telkünket nyugodtan nevezhetnénk páratlannak is

– olvasható az Ingatlan.com portálon.

A félmilliárdos előleg

A Demokratikus Koalíció elnöke a 2019-es évre vonatkozó vagyonnyilatkozata alapján minden évben feltüntetett egy rejtélyes „lakásvásárlás foglaló és előleg”, megnevezésű összeget, más szerződés alapján fennálló pénzkövetelésként.

Ennek az összegnek az alakulása 2022-ben már 446,5 millió forintra emelkedett, 2021-ben 348,25 millió, 2020-ban 225 millió, míg 2019-ben szintén 225 millió forint volt.

A Bimbó út 80. tulajdoni lapja alapján az is kiderült, hogy 2021 szeptemberében Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára is tulajdonrészt szerzett az ingatlanban. A lap információi szerint Apró Piroska már korábban, márciusban vásárolt magának tulajdoni hányadot az ingatlanban.

Kiemelt kép: Ilyen lehet a kilátás az ingatlan teraszáról. Forrás: Magyar Nemzet